Samenwerking in je team verbeteren?

De kracht van samenwerken

In elk team werken verschillende soorten mensen. Deze hebben allemaal unieke eigenschappen en talenten. Hoe benut je deze talenten optimaal? En hoe zorg je dat je team efficiënt samenwerkt? Zodat je op een soepele en prettige manier het doel van een project bereikt?

Hoe verbeter je de samenwerking in een team?

Op school hebben we nauwelijks geleerd om samen te werken in een team. Hierdoor strijden veel mensen voor individuele topprestaties. Want uiteindelijk ging het op school om de cijfers om je eigen rapport waarvoor jezelf hard had gewerkt.

Maar hoe zorg je dan toch dat een team in deze tijd een gezamenlijke prestatie neerzet? Dat kan alleen als teamleden elkaar vertrouwen. En kunnen werken zonder angst of stress. Wanneer ieder teamlid zich onderdeel voelt van het geheel, van het team. Die lekker werken op een moeiteloze en speelse manier. Met vertrouwen in elkaar en met zijn allen 1 visie delen. Deze manier van samenwerken krijg je voor elkaar wanneer sprake is van Flow.

Wat is Flow en wat kan je er ermee?

Flow is onmisbaar onderdeel van werkgeluk. Wanneer je in Flow bent ga je volledig op in wat je doet. Je vergeet de tijd, jezelf en alles om je heen. Na afloop voel je jezelf super tevreden en voldaan. Je hebt namelijk een prestatie geleverd ver boven je eigen verwachting. En daar… daar wordt je blij van… heel blij.

Dat klinkt waarschijnlijk als onhaalbaar of ontastbaar. Want hoe krijg je een compleet team in Flow en hoe verbeter je daarmee de samenwerking? Het goede nieuws is: Flow kan je trainen.

De Flow formule en jouw team

Jeroen Jonk is een teamguide en ziet in een oogopslag waar de hiaten in een team zitten. Hij heeft meer dan 18 jaar ervaring in het coachen en begeleiden van teams in het bedrijfsleven en in de sportwereld.

Hij begeleidt deze teams op basis van de Flow Formule. Een Flow training wordt opgedeeld in drie onderdelen. Namelijk de IK-training (60%), de WIJ-training (30%) en de SCOREN-training (10%). Meer weten hierover? Bekijk de Team & Flow Training.

 

Anderen over de training van Jeroen

“Door deze ervaringen durf ik studenten en docenten ook veel meer vertrouwen te geven in hun eigen leerproces. Ik geef ze nu veel meer ruimte en stuur hierbij vooral hun zelflerende vermogen aan. Hierbij dwing ik niets meer af en forceer ik niets meer. Studenten en docenten ontdekken hierdoor hun eigen kracht wat ze stimuleert in hun persoonlijke en professionele groei en ontwikkeling.”
Hans Smits (Fontys Sporthogeschool – Eindhoven)

Hans Smits - Docent Fontys Sporthogeschool Eindhoven

“Jeroen heeft een bepaalde rust en bewustheid over zich waardoor hij direct veiligheid creëert. Iedereen voelde zich hierdoor meteen op zijn of haar gemak. Door zijn open manier van verbinden waarbij hij iedereen weet te betrekken, was de weg snel vrijgemaakt voor de mens achter alle maskers. Hierdoor waren we als team in staat om bestaande, blokkerende patronen te doorzien en elkaar te helpen in de persoonlijke en in de bedrijfsgroei.”
Paul Smilde (Philips Healthcare)

Paul Smilde