Hoe stap jij ‘s-ochtends uit je bed?

Aan alles komt een einde. Zo ook aan onze wintermaand in Oostenrijk. De laatste dag ben ik extra vroeg opgestaan om nog even vol in de sneeuw buiten te spelen. Een goed voorbeeld van ‘Start je Flow Motor’. Je fysieke lijf: de motor. En de benzine in de motor: levenskracht. Als je die 2 goed op elkaar hebt afgestemd dan start je motor moeiteloos en excelleer je snel naar topprestaties. Of het nu in sport, werk of in je sociale leven is.

Hoe stap jij ’s-ochtends uit je bed?
Lacht de dag je tegemoet. Heb je zin om uit je bed te springen. Zin in om te gaan werken te gaan sporten of kijk je uit naar je afspraken. Zo zou het wel mogen zijn wil je in flow je dag kunnen beleven.

Duurzaam presteren
Sta je overigens niet energiek op dan wil dat niet zeggen dat je niet kunt presteren. Je haalt best je doelen, omzet, je bouwt relaties en je klanten zijn tevreden. Maar! Het gaat niet moeiteloos, het kost je meer energie dan het je oplevert en hierdoor is het niet duurzaam.

Signalen dat er iets hapert aan de motor
Het lijkt een open deur. Maar zelf ben ik in het verleden vaak genoeg opgestaan met tegenzin voor mijn dag omdat ik vreesde voor mijn eigen agenda en takenlijst. De prestatielat lag te hoog waardoor mijn motor begon te haperen. Mijn zwakke plek bij overbelasting is mijn onderrug. Voor jou is het wellicht een stijve nek, een sportblessure, overgewicht of iets anders. Het zijn allemaal signalen dat we niet goed genoeg voor ons lichaam, de motor, zorgen.

Je levensenergie, benzine, die op begint te raken
Daarnaast begon ik te merken dat ik op vrijdagmiddag uitgeblust was. Voor jou is het wellicht dat je veel in je hoofd zit te piekeren, dat je veel twijfelt, niet helemaal aanwezig bent in gesprekken of dat je niet ergens voor durft te gaan staan. Dit zijn allemaal tekenen dat er niet voldoende energie, of wel benzine is, om de motor op maximaal vermogen te laten draaien.

‘IK’ training
Gelukkig is aan beide zaken, zowel je motor als de hoeveelheid benzine, wat te doen. Door tijd en aandacht te geven aan jezelf. We noemen de eerste stap van ‘start jouw flow motor’ niet voor niets de ‘IK’ training.

Wat goed voor jezelf zorgen betekent, zodat je met een opgevoerde motor en een flinke voorraad benzine kunt excelleren, ervaar je in de inspiratie workshops.

Ont-moet ik je op één van de onderstaande workshops?

Start je Walk Flow Motor

Start je Swing Flow Motor