Houd het simpel en vooral authentiek

Erwin Mortier, docent Sporthogeschool en trainer nationale en internationale sprinters van Eindhoven Atletiek.

Erwin Mortier (docent Sporthogeschool & Trainer (inter)nationale sprinters van Eindhoven Atletiek) heeft 4 jaar geleden aan Walk of Life meegedaan. Omdat hij zijn coaching vaardigheden wilde verbeteren vanuit de kracht van zijn gevoel en intuïtie.

Direct bij de start van de training merkte ik op hoe ervaren Jeroen als coach is. Hij was zelf heel relaxed wat direct een rustgevend en veilig gevoel aan mij en de andere deelnemers gaf. Daarnaast weet hij precies wanneer wel of geen sturing te geven aan de processen die op gang komen. Soms liet hij mij en de anderen in de ervaringsoefeningen even ‘aanmodderen’. Waardoor er diep inzicht mogelijk was in bestaande patronen.

Wat ik zo bijzonder vind aan Jeroen en aan zijn trainingen is dat hij een heilig geloof heeft in de waarde van in teamverband werken. Hij is erg co-creatie gericht en staat zelf ook constant open om te leren van de deelnemers. Hij durft controle los te laten waardoor je je volledig gelijkwaardig voelt.

 

Erwin Mortier en team tijdens training

Ik heb in de training ervaren en mogen zien dat je op een gezellige, leuke en speelse manier diep met je jezelf en met de anderen kunt connecten. Je voelt je op deze manier al snel heel veilig. Ikzelf en alle anderen voelden zich vrij om gevoelige, persoonlijke verhalen te delen op een lichte manier. Het werd hierdoor niet zwaar. Ik vond het een fijn inzicht dat dit mogelijk is.

Ik gebruik deze speelse manier nu ook in het opzetten van nieuwe minors voor mijn studenten. Zo geef ik een minor voor Managementontwikkeling. De stof op zichzelf is belangrijk maar kan op de studenten wel als wat saai overkomen. Hierdoor was er niet zoveel bereidwilligheid om hier enthousiast tijd in te steken. Op het moment dat ik besloot om er een management game van te maken, waarbij er een mooi spelelement ingebracht werd, ontplofte het gewoon. Zoveel enthousiasme van de deelnemende studenten.

Erwin Mortier

Jeroen werkt met Archetype Profielen. Hier had ik al ervaring mee. Ik geloof en zie ook dat dit een mooi eerste middel is om op een makkelijke manier de eerste bewustzijn stap te zetten voorbij onze maskers. Daarna is het voor mij echter wel belangrijk dat deze inzichten ook weer snel losgelaten worden en ze niet als waarheden over onszelf gaan zien. Dit kan het raken van een nog diepere laag namelijk in de weg staan. Gelukkig deelt Jeroen hierin mijn visie en hamert hij hier ook iedere keer tijdens de training op.

Jeroen zet tijdens programma’s ook de expertise van andere, zeer ervaren coaches in. Ieder in hun eigen specialisme. Hiermee draagt hij zelf ook uit hoe belangrijk hij het vindt om in mastermind teams te werken. ‘Practice what you preach’ dus. Dat is heel sterk. Een aantal oefeningen van deze trainers hebben mij letterlijk over een grens laten gaan. Heel bijzonder hoe hierdoor de denkbeeldige grens van je kunnen en je mind opgerekt worden.

Ik merk dat ik nu weer terugdenk aan de training ik direct weer het plezier ervaar van mezelf op deze manier ontwikkelen.

Houd het simpel maar vooral authentiek, dan kom je er op jouw manier.

Erwin Mortier - Docent en Trainer Sport en Atletiek