Ik slaap dus ik groei

Wat hebben Albert Einstein, Lady Gaga, Carl Gustav Jung, Salvador Dali, Paul McCartney, Nicola Tesla én de mensen die twee weken geleden de Iron Shirt of Golf trainingsweek volgden gemeen met elkaar?

Het antwoord:
Ze gebruik(t)en allemaal Lucide Dromen om creativiteit te laten stromen, beperkte overtuigingen uit de weg te ruimen of om originele ideeën te ontvangen. Of , zoals in ons geval, om slapend beter te worden in golf.

Reset van lichaam en geest
Tijdens de Iron Shirt of Golf trainingsweek in Spanje gingen de twee pro’s Muriëlle en Marleen iedere ochtend zeer gedreven aan de slag om de 14 deelnemers de 12 bewegingen van de basis swing te leren. Door de overdracht van veel technische kennis zagen we gaandeweg de ochtend de inhoud van de hoofden groeien en vermoeidheid toenemen. Schep daar nog een rijke lunch bovenop en hét moment voor een reset van lichaam en geest was geschapen.

Slapend je swing perfectioneren
Met een Lucide Dromen MP3 op zak stuurden we iedereen, inclusief onszelf, naar onze kamers met het verzoek om zich over te geven aan de weldaad van het bed. En met oortjes in de hypnotische stem te volgen die de stappen van de swing beweging herhaalde en ons uitnodigde om deze op de perfecte manier te visualiseren.

our truest lif is when we are in dreams awake

Hier begint de magie
Onze hersenen werden op deze manier aangezet om op een langzame elektrische golf te komen. Een staat waarin we ons precies tussen waken en slapen in bevonden. De zogenoemde Theta staat. En hier begon de magie. In onze breinen was nu de scheiding tussen realiteit en wat je droomden opgeheven. Iedere vooruitgang die we nu visualiseerden werd door ons brein als 100% werkelijkheid ervaren.

Geen last van fysieke obstakels
Kortgezegd, we herhaalden de volledige training van de ochtend in onze slaap. En omdat er in onze dromen/visualisaties niets fysieks in de weg zat, waren we in de staat onze swing perfect uit te voeren en in ons brein op te slaan als onze nieuwe waarheid.

Van hoekig ‘slaan’ naar ritmisch ‘swingen’
Helemaal verfrist gingen we ’s-middags de baan in om te spelen. En daar mochten we direct de vruchten plukken van zowel fysiek als droom trainen. De deelnemers waren verbaasd over hun snelle vooruitgang. Ze gingen van hoekige ballen die alle kanten opvlogen naar mooie, ritmische swings met veel meer controle op richting en afstand. Gedurende de week werd denken over techniek losgelaten waardoor er veel meer ontspanning in het lichaam en in het spel kwam.

Zowel een gewortelde als een vurige swing
Zelf had ik deze week tot aan de laatste dag geen tijd om te spelen. Wel heb ik iedere dag tijdens de droomtraining de gewortelde, relaxte swing van pro Marleen en het vuur uit de swing van pro Muriëlle gevisualiseerd. Deze twee aspecten wilde ik integreren in mijn eigen swing. En ja hoor. Het slapend trainen deed zijn werk. Het uitvoeren van mijn swing lukte me vanuit veel meer geaardheid en rust waardoor ik meer controle had over de balvlucht en door het toegevoegde vuur vlogen mijn ballen veel verder.

Zo oud als de weg naar Rome
Lucide dromen is overigens al zo oud als de weg naar Rome en komt voor in vele wijsheid stromen zoals het taoisme, het boedhisme en ook in de yoga. Dankzij veel wetenschappelijk onderzoek krijgen we nu ook inzicht in wat er in onze hersenen gebeurt zodra we lucide zijn. Ben je hier nieuwsgierig naar dan hoef je maar te googlen en er opent zich een hele (misschien wel nieuwe) wereld voor je.

Op reis!
Krijg jij ook zin om zeven dagen lang alle golf fundamentals zowel fysiek als in je dromen te trainen zodat je, onder álle omstandigheden, vanuit ontspanning en plezier veel stabieler leert spelen. Dankzij een goede, herhaalbare swing. En wil je ook ervaren dat je veel van de geleerde technieken ook perfect toe kunt passen op alle situaties die je in de leven tegenkomt?

Ga dan van 21 t/m 28 februari mee naar Spanje en volg de Iron Shirt of Golf trainingsweek die ik samen met Jacqueline Evers en Marleen Timmers voor Iron Shirt of Golf verzorg. Wij garanderen je dat je deze week veel leert op een ontspannen en speelse manier én dat je je zowel mentaal als fysiek helemaal opgeladen gaat voelen.

 

Golf week - Spanje