Start je dag met Chi Kungs

In het oog van de storm

In het oog van de storm zit een punt van rust. Goed getrainde sporter/leiders/krijgskunstenaars weten vanuit dit punt te leven en werken ondanks dat er rondom hun heen orkaanachtige omstandigheden zijn. Ze ontkennen de storm overigens niet maar ze kunnen er in ZIJN. In onaangedane kalmte. En vandaar uit, zien ze oplossingen en krijgen ze briljante ideeën.

Toen ik Tao Master Reinoud Eleveld hierover hoorde vertellen dacht ik direct: ‘dat wil ik ook. Ik wil me niet druk maken om zaken waar ik geen invloed op heb. Ik wil niet veroordelen en mijn energie verspillen aan zaken die het niet waard zijn en ik wil niet in angst schieten, verkrampen en proberen te controleren wat niet te controleren is. Of het nu gaat om omstandigheden in het dagelijks leven, werk of sport. Maar hoe doe ik dat?’.

Chi Kungs

Ik heb het geluk gehad dat ik 5 jaar geleden bij Tao Master Reinoud Eleveld, in de leer mocht. Ik leerde van hem onder andere Chi Kungs. Een oosterse warming up waarbij je zowel je fysieke lichaam traint als je innerlijke staat van ZIJN.

Een van zijn ideeen is:

‘Waiting/Freetime is practice time’

Maak bijvoorbeeld de keuze om niet elke ochtend bij de start van je dag op de automatische piloot afleiding te zoeken in je mail, de krant, facebook of linkedin. Maar start je dag met het leren leven in de stilte van het oog van de storm door je lichaam en geest te trainen met Chi Kungs.

 

chi kungs

De beste start van de dag

Tijdens de trainingsweken die ik via Iron Shirt of Golf (opgericht door Reinoud) geef voor golfspelers in het buitenland beginnen we elke ochtend met een uurtje Chi Kungs. Het mooie is dat zowel leerlingen als ikzelf na een paar dagen de effecten al beginnen te merken. Ons lichaam blijft fit, zelfs als we de hele dag hard hebben getraind en ook voelen we ons uitgeruster en relaxter naarmate de week vordert. Dit zijn de eerste signalen dat we naar het oog van de storm aan het bewegen zijn.

Lets get started

Samen trainen is een stok achter de deur. Daarom gaat Jeroen vanaf maandag 12 april 2021 weer van start met Chi Kung. Vorige jaar heeft hij het elke dag gedaan. Dit keer gaan we 11 weken elke maandagochtend om 07.00 uur, via Instagram livestreaming, starten. De sessies zullen ongeveer drie kwartier duren. In onderstaande filmpje legt hij nog wat gedetailleerder uit wat je mag verwachten.

Ga naar Jeroen Jonk op Instagram (klik op de link) en volg hem daar vanaf maandag 12 april 2021 iedere maandag live van 7.00 uur tot 7.45 uur.