Your thoughts become your destiny

4 december 2015, twee uur ’s-middags. Het ronkende geluid van de camper motor klinkt als dansmuziek in onze oren zodra ik de sleutel omdraai in het slot. Met een blij huppende vrouw naast me op de bijrijdersstoel rijd ik de weg op. Familieleden die ons uit staan te zwaaien transformeren tot stipjes aan de horizon.

Uit het wiel van ‘macht der gewoontes en conditioneringen’ stappen
Onze reis door Europa, samen met onze trouwe viervoeter Floyd, is begonnen! Geen plan. Geen eindtijd. Het maakt dat onze harten vol verwachting en verwondering kloppen. Al wandelend en rennend, berg op en berg af, gaan we op zoek naar een meer ontspannen en speelse manier van leven. We nemen afscheid van altijd maar druk druk druk zijn en het rennen in het wiel van macht der gewoontes en conditioneringen. Twee dingen waarvan we merkten dat het onze fysieke, mentale en emotionele gezondheid onder druk had gezet evenals onze relatie.

Het leven schudt ons wakker
Door de letterlijke afstand die we namen van de hectiek van alledag kwam er bij iedere stap meer ruimte om te ervaren wie we werkelijk ZIJN. Iedere dag weer schudde het leven ons wakker richting nieuwe mogelijkheden om vanuit plezier en flow te werken en te leven. Tijdens de reis. Maar ook nu we weer thuis zijn.

Workation in de Bergen - Jeroen Jonk en Sandra Lensink

Volledige verantwoordelijk nemen!
We hebben gemerkt dat dit alleen maar lukt als we volledige verantwoordelijkheid nemen voor iedere gedachte die in ons onstaat. En deze constant te onderzoeken op waarheid. Dat is simpel. Voelt de gedachte goed en geeft deze ruimte, dan weet je dat de gedachte positief bijdraagt aan groei in je leven. Beperkt de gedachte je. Voel je letterlijk dat angst je kleiner maakt. Dan mag je iets loslaten wat niet (of niet meer) klopt voor jou.

Natuurlijk is er altijd een addertje
Klinkt simpel hé? Te simpel bijna. Het enige addertje is dat we door alle drukte die we onszelf opleggen niet eens meer in de gaten hebben in welke vissenkom van gedachtes we de hele dag rondjes zwemmen. Het vraagt dus stilstaan-tijd om de larieloeders in ons hoofd te ontmaskeren en transformeren.

Een grammafoonplaat die maar blijft jengelen in dezelfde groef
Of om de analogie van de grammofoonplaat te gebruiken. De naald van je pick-up is vast komen te hangen en krast door de kracht van herhaling een steeds diepere groef in je brein. En dan zeggen we: ‘Dit is nu éénmaal mijn leven. Dit is wie ik ben’. En dat komt ons soms ook verdomd goed uit. Dan hoeven we niets te veranderen. De schuld dat ons leven niet stroomt volgens onze verlangens ligt dan bij Jantje of Katrientje, je partner, de maatschappij of aan ons verleden. De levensenergie die voluit door ons heen wil stromen stagneert vervolgens met alle fysieke of mentale pijn als gevolg.

Dansen in onze met roze verf gekleurde keuken
Door iedere dag heel alert te zijn op onze eigen larieloeders. En met vallen en weer opstaan, lukt het ons om steeds meer te leven vanuit onze individuele, unieke verlangens. En niet vanuit wereldbeelden die de buitenwereld ons toont. Zowel Sandra als ik merken dat we ons hierdoor niet ouder maar juist steeds jonger en vitaler voelen. Iedere dag staan we te zingen en te huppelen in onze met roze verf gekleurde keuken.

Toughts become your destiny

Schreeuw het van de daken!
Sinds kort voelen we ook beiden sterk de drang om heel hard om ons heen te schreeuwen: ‘Hé! Wordt eens wakker! Stop eens met jezelf voorbij rennen met fysieke en mentale pijntjes of echt ziek worden als gevolg! Stop eens even. En leer weer luisteren naar je eigen innerlijke stem in plaats van naar een ander. Nee, zelfs niet naar een goeroe. Maar naar jezelf!’ Maar omdat we ook weten dat laten ervaren beter is dan roepen…

We nodigen je graag uit voor de Start je Walk Flowmotor workshop
nodigen we je graag uit voor een Start je Walk Flowmotor workshop op donderdag 23 januari van 15.00 tot 17.30 uur in Herenboerderij De Bunker in Valkenswaard. Bijdrage voor deze workshop is € 30,= en gaat volledig naar het goede doel Right to Play. Wil jij :

  • Vanuit Flow moeitelozer, speelser en met plezier presteren en leven
  • Een hogere staat van bewustzijn ervaren
  • Tools leren om in Flow te komen
  • Je eigen gedrag, overtuigingen en patronen onder de loep te nemen en doorbreken
  • Volledige verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven
  • Ontdekken wat jouw unieke, persoonlijke drijfveren en dromen zijn

Meld je dan snel aan via jeroen@jeroenjonk.com of app/bel Jeroen op 06 – 47 89 68 68.